Tokyo Ghost

Pogodaka: 1748

 


svet stripa mali logo

Neomeđeno razmišljanje o stripu


Tokyo Ghost

 


neomedjeni
Vladimir Milošević

         
          Pozitivni komentari druga Mehe uticali su, da sam pored prvih pet - pročitao Tokyo Ghost, epizode 6-10. To su zapravo i poslednje epizode s kojima su Remender i Marfi dovršili priču. U završnoj reči je pomenuto kako bi jednog dana i mogli da se vrate ovom stripu, ali dotad možemo smatrati da je njegovim epilogom sve rečeno.

Tokyo Ghost 1


          Zaplet druge knjige? Nakon što je u prvoj pod Trauminom kontrolom uništio poslednju oazu netaknute prirode na zemlji, Led Dent se vratio da sprovodi (Flakovu) pravdu i teror na Ostrvima Novog Los Anđelesa. Čini se da je Flakova kontrole nad gradom jača nego ikada, sa Dentom i Traumom kao novim parom tabadžija iz snova, sasvim sposobnim da se suprotstave svakoj pretnji njegovoj dominaciji. Samo, Los Anđeles je toliko zatrovan da on više ne planira da ostane u njemu, i tajno vrši pripreme da se preseli u Japan. Pripreme koje, međutim, neko sabotira. Neko ko je sposoban da stavi van funkcije sve električne uređaje koji se nađu u njegovoj blizini...

Tokyo Ghost 2

          Završni utisci? Tokyio Ghost nije najbolji strip na svetu. Nije ni posebno dobra priča, kvalitet pripovedanja je ostao negde na nivou prvog trejda, znači, zaglavljen u osrednjosti. Ali Tokyo Ghost jeste uspešna parabola na temu zavisnosti (ne samo od tehnologije) i straha (ne samo od gubitka), i na tom nivou uspešno prenosi svoju poruku, što je, rekao bih, bio njegov osnovni cilj. Zbog toga, kao i zbog nezemaljski divnog Marfijevog crteža, ovaj strip vredi pročitati.


svet stripa mali logo

Neomeđeno razmišljanje o  stripu


neomedjeni
Vladimir Milošević


©
 Svet stripa

Prijavite se i ostavite komentar.
Hvala.